Norway Open 2012 vs. NM 2013

29. september 2012 stod jeg for første gang på scenen under Norway Open i Trondheim – og ca. 1 år senere skulle jeg igjen stå på scenen under NM i Oslo, 6. oktober 2013.

Flere av dere har etterspurt et innlegg hvor sceneformen fra i fjor sammenliknes med sceneformen i år – og det har jeg etter beste evne satt sammen til dere her. Husk på at din største konkurrent faktisk er deg selv, og selv om en kanskje ikke alltid i en konkurranse får den plasseringen man helst vil ha – er det aller viktigste at en først og fremst faktisk har forbedret sin egen fysikk siden sist.

Poseringene har endret seg siden første gang jeg stilte, og dermed blir det heller ikke helt korrekt sammenligning. Det første bildet syns jeg dog illustrer at det har skjedd en god del det siste året. Både fysikken og poseringene har forandret seg til det bedre – og jeg syns spesielt det siste bildet viser godt hvor viktig det er å posere ut fra sin egen forutsetning. Legg merke til hvor mye smalere midjen ser ut under NM i år i forhold til Norway Open i fjor.

Jeg er 100% mer fornøyd med sceneformen i år, og her er forskjellen:

♦ Jeg har ett år ekstra med styrketrening bak meg

♦ Jeg har jobbet godt gjennom hele året

♦ Jeg har spist nok og bra mat

♦ Jeg hadde bedre tid under oppkjøringen, og kunne spise mer mat på diett

♦ Jeg gikk langt m-i-n-d-r-e cardio mot NM enn mot Norway Open

♦ Jeg hadde gjort det før, og visste hva jeg gikk til

♦ Jeg øvde mer på posering og t-walk

♦ Jeg følte meg bedre, sunnere, tryggere, hadde mer overskudd og stresset mindre

 Så da gjenstår det bare å sammenlikne bilder fra sceneformen 2014 ;) Jeg gleder meg!

Blogglisten

11 uker – bilde før og etter

Her ser dere et av de første poseringsbildene jeg fikk tatt etter at jeg hadde bestemt meg for å stille i bikinifitness – sammenlignet med bilde fra konkurransedagen.

Dette er de endringene som skjedde i løpet av diettperioden på 11 uker.

Tusen hjertelig takk til coach Gunnar Strand Jacobsen for førsteklasses treningsprogram og diettoppsett mot min første konkurranse i Bikinifitness. Den veiledningen, kunnskapen og støtten han har vist gjennom oppkjøringsperioden har virkelig vært verdt sin vekt i gull – og jeg hadde aldri stått på scenen under Norway Open uten den hjelpen jeg har fått fra Gunnar.

…og dere! I morgen kjører jeg i gang en spørsmålsrunde her på bloggen. Har fått en del spørsmål i etterkant av konkurransen, og tenkte derfor det kanskje kunne være av interesse å få samlet alle spørsmålene i en post. Så da er det bare å fyre løs med det dere måtte lure på – enten det skulle være konkurranserelatert eller ikke, så skal jeg svare så godt det lar seg gjøre – på video eller skriftlig. 


Blogglisten

Ekstra kos og kommende gleder

Konkurransen er over, og den ´vanlige´ hverdagen har igjen meldt sin ankomst. Nesten ihvertfall! Denne uken kjører jeg som sagt kun et par lette styrkeøkter, og har det i tillegg ganske fritt på kostholdsfronten.

Etter flere uker med matplan – er det litt merkelig å plutselig kunne spise akkurat hva en vil, når en vil.

det har vært en god blanding mellom ekstra kos..

..og vanlig kost


Ellers har jeg mye å se frem til i tiden som kommer!!

1. Intervju i Bergens Tidene førstkommende fredag(?)

2. Reise til Oslo førstkommende fredag med kjæresten for å heie han frem under NM i Athletic Fitness

3. Frokostbuffet på hotellet søndag

4. Venter pakke i posten fra X-life. Blant annet denne, denne, denne og denne – bare i andre farger enn de jeg har fra før. Høhø, sånn går det når man er fornøyd med passform og kvalitet.

5. Snakke med coach Gunnar S. Jacobsen. Få nytt treningsprogram og legge slagplan for hva som må jobbes videre med til jeg igjen står på scenen over jul. 

6. Langhelg i Sandnessjøen med den beste familien i slutten av oktober

7. Nyåpning av Vila Clothes Byhaven i starten av november

8. ..juuuul!:-D

9. Ny oppkjøringsperiode og flere konkurranser over nyttår!!!! 

 …også må dere bare unnskylde meg for at det tilnærmet bare går i fitness-snakk og bilder fra Norway Open om dagen, men jeg er så gira atte HJELP!!! Fy fader, man kan virkelig klare akkurat hva man vil.

…men hold ut, det roer seg nok litt med tiden… ;)


Blogglisten

Hvor går veien videre?

I elleve uker har fokuset vært rettet mot 29. september og Norway Open. Flerfoldige timer har gått med til matpakkelaging, styrketrening, cardio, poseringstrening og ytterligere planlegging. Plutselig er dagen over, men hvor går egentlig veien videre?

Konkurrere igjen? Det er vell ingen hemmelighet at jeg storkoste meg på lørdag – og at jeg har falt helt pladask for fitnesslivsstilen og bikiniklassen. Under oppkjøringen til konkurransen har jeg flere ganger fått spørsmål om jeg noen ganger kommer til å stille igjen. Jeg har vært forsiktig med å svare på dette spørsmålet, fordi jeg ville se hvordan jeg kom til å oppleve selve konkurransedagen.. svaret er uten tvil, JA.

Nordisk om 3 uker? Da jeg fikk pallplassering og endte på 3. plass fikk jeg tilbud om å konkurrere under Nordisk i Danmark om 3 uker. Selv om jeg gleder meg enormt til å stå på scenen igjen, har jeg i denne omgangen –  litt vemodig, valgt å takke nei til dette tilbudet. Årsaken er rett og slett at jeg hele veien har vært innstilt på at Norway Open var målstreken. Aldri hadde jeg trodd at jeg skulle få tilbud om å stille i Nordisk. Jeg trenger rett og slett en liten pust i bakken, og det skal bli godt å få senket skuldrene litt. Fitnesslivsstilen krever mye fokus på seg selv, og nå er jeg klar til å flytte fokuset litt mer over på jobb, venner og familie. I tillegg er dette en dyr(!!) sport å drive med, og jeg har rett og slett ikke samvittighet til å legge ned enda mer penger enn jeg i utgangspunktet har gjort.

Men… jeg er fortsatt SUPER gira og skal selvfølgelig fortsette å kjøre på, trene styrke, spise godt og bli enda bedre til neste gang!!!! Denne uken har jeg bestemt meg for å ta det rolig på treningsfronten, og satser på å få gjennomført 2 rolige helkroppsøkter. Neste uke håper jeg på å få tatt en prat med coach Gunnar Strand Jacobsen for å kartlegge hva jeg må jobbe mer med til neste gang – og så er det egentlig bare å gjøre jobben.

Forhåpentligvis blir det nye konkurranser på meg over jul. Håpet er Loaded Cup i Danmark 28. mars, samt Oslo Grand Prix og Fredrikstad open dersom det blir bikiniklasser der til neste år. Krysser fingra!

Norway Open 2012 – fra start til ende

Her kommer et langt referat fra Norway Open 2012 – et innlegg til dere som lurer litt ekstra på hvordan en slik dag kan foregå, og et innlegg til meg selv som jeg kan lese på i senere tid, og huske tilbake til en super dag. Here goes!

Grytidlig start. Klokken er 02:45 natt til lørdag, og det er fortsatt et kvarter til alarmen skal gå av. Tankene har surret rundt i hodet hele natten, som igjen har resultert i nesten ingen søvn. Jeg står opp og kler på meg treningsklær, rydder litt og venter på at en forhåndsbestilt taxi skal dukke opp utenfor. Kl. 03:15 tar jeg med meg den ferdigpakkede bagen og setter meg inn i taxien, på tur til Karoline Skikkelstadødegår (bikiniklasse -163cm).

Sminking og styling. Vell fremme hos Karoline blir jeg møtt av ei litt trøtt, men alltid like blid jente. Vi er begge utrolig spente og kan egentlig ikke fatte at dagen vi så lenge har hatt i fokus og jobbet mot – faktisk har kommet. Vi går gjennom hva vi har pakket med oss, og forsikrer oss om at ingen ting er glemt. Ca. klokken 04:00 kommer verdens snilleste og flinkeste Kristin, som har påtatt seg å sminke og style håret til oss begge. Jeg skal først på scenen, og vi starter derfor med å legge sminke og ordne håret mitt. Under sminkingen starter jeg også med oppkarbingen, og hiver innpå med 70 g ris. Når jeg er ferdigstylet er klokken fortsatt ganske lite, og Kristin starter med styling av Karoline. Jeg synker ned i sofaen på stua og i halvsøvne finner jeg ut at jeg skal innstallere wordpressapp på mobilen – slik at jeg får oppdatert bloggen underveis. Klokken 06:00 kjører Kristin meg ned til Olavshallen, mens Karoline blir igjen hjemme hos seg.

Ankomst Olavshallen. 06:15 er jeg på plass på Olavskvartalet, og etter litt surring finner jeg endelig frem til garderobene. Det er fortsatt grytidlig på morgenen, og det er ikke mange utøvere som har ankommet enda. Jeg finner meg en tom garderobe, legger fra meg bagen, ruller ut liggeunderlaget og forbereder meg på en lang dag.

Konkurransefarge. Etter et lite kvarter er det tid for å legge siste laget med konkurransefarge. Første laget ble lagt kvelden før, og iløpet av natta har jeg hvilt hendene på magen – og derfor fått ganske skjoldete farge der. Her er det ingen rom for å være sjenerte – folk står nakne og på tørk over alt, både gutter og jenter. Jeg kler derfor av meg, og går inn til flinke Lisa som gir meg et nytt lag med farge – og padder opp magen slik at skjoldene ikke lengre vises.

Første elimineringsrunde. Etter hvert som tiden har gått, har det strømmet på med flere utøvere. Garderoben som tidligere var helt tom, er nå fylt til randen med både utøvere og delegater. De fleste av de andre bikinijentene fra Kaliber har ankommet, samt flotte Nora S. Mathisen – som er min delegat for dagen. Nora hjelper flittig til med liming av bikini, påsetting av armbånd og øredobler – og fikser det som trengs. Plutselig har klokken allerede blitt 09, og det er straks tid for første elimineringsrunde. Nora bærer konkurransesko, hårbørste og oppvarmingsstrikk – og sammen med de andre bikinijentene trekker vi opp og backstage.

Backstage. Da vi for første gang kommer oss backstage, er det bare å sette i gang med oppvarming. Til oppvarmingen brukes for det meste et strikk – rett og slett for å gi ekstra pump i musklene før en går på scenen. I tillegg smøres vi inn med glaze, som gir oss ekstra skinn i scenelyset. Det er også nå jeg for første gang ser alle de andre jentene som stiller i samme klasse som meg. Alle ser utrolig flotte ut i sine nydelige bikinier og glittersko  - og jeg må ærlig innrømme at jeg hadde vanskelig for å tro at jeg skulle klare å utmerke meg blant 17 andre jenter.

Første sceneopptreden. Vi er 18 jenter i klassen, og ettersom det bare er plass til 15 stykker i forbedømminga må vi gjennom en ekstra eliminasjonsrunde hvor 3 stykker skal ut. Alle jentene i klassen min stilles opp på rekke backstage, oppstilt etter hvilket nummer en har fått utdelt. Jeg er nr 79, og bak meg som nr 80 står flotteste Christina Strøm Fjære sammen med flere andre jenter. “Shitt, nå skjer det virkelig – ingen vei tilbake nå” – tenker jeg. Smilet tas frem – vi går på rekke ut på scenen og stilles opp i lineup. Scenelyset er sterkt og det er vanskelig å se publikum, det store dommerpanelet var på den andre siden svært enkelt å legge merke til. Hele klassen blir delt i fire puljer, hvor 4-5 jenter trekkes frem samtidig for å kjøre kvartvendinger. Det blir etterhvert min tur og spenningen er stor. Første front- og sideposering går bra, mens jeg vingler litt idet jeg skal sette ryggposeringen. Det hele går egentlig veldig fort, og vi går av scenen igjen. Alle jentene trekker ned til garderoben og spenningen er stor idet vi venter på at listen over jentene som er videre skal komme opp.

Første resultatliste. Etter ca. 15-20 minutter kommer en av delegatene løpende ned til garderoben – og lettet finner jeg ut at jeg er videre til forbedømmingen. Mellom første elimineringsrunde og forbedømmingsrunden blir det egentlig ganske lite tid – og det tar ikke lange stunden før vi igjen får beskjed om å trekke opp backstage. Som forrige gang smøres vi inn med glaze, limer bikini og varmer opp. Vi er nå 15 jenter igjen i klassen min, og etter en liten stund stiles vi igjen opp på rekke – og går ut på scenen i lineup. Scenelyset  er fortsatt like sterkt, men det er tydelig at det har kommet mer publikum siden eliminasjonsrunden. Denne gangen deles vi inn i tre puljer, hvor 5 jenter trekkes frem om gangen etter tur for å kjøre kvartvendinger.

Sammenlinkninger. Etter at alle bikinijentene har kjørt en omgang med kvartvendinger, er det tid for sammenlikninger. Dommerne leverer inn en liste med jenter de vil trekke frem og sammenlikne på scenen. På forhånd har jeg hørt det er en stor fordel hvis du trekkes frem i første gruppa – og at det ofte er disse jentene om er med videre til finalen. Spenningen er stor idet konfransieren etter tur leser opp numrene til jentene som skal frem til første sammenlikning. Jeg blir utrolig glad og spent da jeg hører nummeret mitt i leses opp til første sammenlikning – med tre andre jenter. Vi går frem, stiller oss på linje – og kjører kvarvendinger. Vendingene sitter bedre denne gangen, og ryggposeringen settes uten problem. Når alle jentene har vært fremme til sammenlikning, går vi av scenen – og venter igjen spent på resultatlista.

 

Lang ventetid. Denne gangen må vi vente ganske lenge på resultatlista. Plutselig hører vi gledesrop fra garderoben over gangen – hvor to av bikinijentene i min klasse har fått beskjed om at de er videre til finalen på tekstmelding. To av seks finaleplasser er altså tatt, og det er bare fire igen. Etter dette venter vi i ca. 15 minutter før Nora kommer løpende inn med et stort smil om munnen - “Linn, du er videre til finalen!!!”. Det hadde jeg virkelig aldri trodd – jeg ble suuuuuperglad og gira, men kjente også litt ekstra på nervene. Finalerunde betyr også T-walk, som utføres av de seks finalistene etter tur. Skummelt!

Før finalerunden. Mellom forbedømmingsrunden og finalerunden blir det en lang pause på ca. 3 timer hvor vi får god tid til avslapping nede i garderoben. Fra Kaliber er det jeg og to andre jenter som er videre til finalerunden. Karoline som stiller i klassen under, og Ida som stiller i samme klasse som meg. Vi er alle overlykkelige og bruker tiden godt til avslapping. I løpet av pausen spiser jeg litt kylling og ris, hører på musikk, dupper litt av – og leser hyggelige tilbakemeldinger på blogg, instagram og mobil. Etter noen timer går vi inn til Lisa og får fikset på  konkurransefargen, i tillegg til at Kristin går over både sminke og hår før vi igjen skal på scenen.

Finalen. For siste gang befinner vi oss backstage. Den store bikiniklassen på 18 jenter er nå redusert til en finalegruppe på 6 stykker. Spenningen er enda større enn tidligere – det varmes opp, glazes, limes og øves på t-walk. Fra salen hører vi publikumet enda bedre enn før, og det er tydelig at det har vokst seg enda større under pausen. Etter hvert stilles vi for tredje gang opp på rekke backstage – og vi gjør oss klare til å entre scenen. Christina står fortsatt igjen bak meg – men de andre er borte. Jeg er altså nest siste deltaker inn på scenen. Musikken settes på – og første jente setter i gang med t-walken sin. Det nærmer seg min tur – og nervøsiteten vokser betraktelig!! “Faen heller”  - tenker jeg, trekker pusten, legger fra meg nervøsiteten så godt jeg kan – og går ut på scenen og kjører t-walken. Det går heldigvis bra både med t-walken og kvartvendingene som kjøres etterpå – og jeg går av scenen ti kilo lettere!!! Jeg møtes med en gang av Nora som roser meg opp i skyene, og vi venter alle spente på premieutdelingen.

Premieutdeling. For siste gang trekker vi ut på scenen, denne gangen for å høre de endelige resultatene. Sjetteplassen annonseres først, deretter femte, fjerde osv. Det er ei svært glad og forøyd jente som så blir ropt opp som nummer tre – tenk det da, PALLEPLASS!!! Det hadde jeg aldri, aldri, aldri trodd!!!! Jeg trekker et hakk frem på scenen og mottar en flott pokal og medalje. Christina havner på førsteplass – vi teller til tre, og hever pokalene våre samtidig. UTROLIG stolt og fornøyd over egen innsats! 


Blogglisten

Film fra bikinifitness +163 cm finale

Ny uke og nye muligheter! Jeg har som vanlig inntatt havregrøten min til frokost, og nytt en god kopp te. 

Foreslår at du gjør det samme mens du koser deg med video fra finalerunden på bikinifitness +163 cm.

Her ser du de 6 finalistene i klassen, t-walken og kvartvendinger på slutten. Jeg kommer ut som nest siste deltager, nr. 79. Må si det er litt ufattelig å se seg selv på film i ettertid:-D Det var såååå gøy!!!! 

Skriver et utdypende referat til dere senere i dag – hvordan jeg opplevde dagen fra start til slutt:-) Ha en fin dag enn så lenge!

Lykkerus

Hvor skal jeg starte? Helgen har vært helt fantastisk, fra start til ende. Alt fra innveiingen og de første forberedelsene på fredag, hele konkurransedagen – og total avslapping i dag. Jeg vet jeg lovte dere et mer utdypende referat i dag, men både kropp og hode trenger litt avkobling i dag – så det får rett og slett la vente på seg til i morgen.

Det som gjorde det hele EKSTRA gøy var at kjæresten også gjorde det supert med en 4. plass i en tøff klasse i athletic fitness!

Jeg er ihvertfall i lykkerus og kan enda ikke fatte at jeg kom så langt som jeg gjorde. 

…Om det gav mersmak? HELL YEA!!! 

For en dag!!!

Åhhh - for en dag. Jeg har virkelig storkost meg, og det hele har gått over all forventning. Strålende fornøyd med plasseringen, 3. plass blant 19 flotte jenter.

Tenker jeg slenger inn et mer dekkende referat i morgen, for nå står det hjemmelaget pizza på bordet foran meg her:-D Deretter venter sengen, for det har vært en laaaang lang dag.

Tuuuusen millioner takk for all støtten dere har gitt meg i dag – både på bloggen, facebook og instagram. Settes uendelig stor pris på!!! Tittet flere ganger innom ´mellom slagene´ og hentet ekstra energi og guts fra de hyggelig kommentarene deres – det vil jeg dere skal vite:)

Håper dere har hatt en suuuper lørdagskveld! Stor klem fra Linn

Showtime

Heei! Da har jeg fått meg wordpressapp på mobilen og skal prøve så godt jeg kan å få oppdatert dere utover dagen.

Jeg har allerede vært våken i nesten 3 timer, og er nå ferdigsminket og fått fiksa håret. Klokken 06:40 får jeg siste laget med konkurransefarge – og litt etter kl 09 er første elimineringsrunde.

image

image

Innveiinga i går gikk bare fint – og jeg havnet i den høye klassen selv om jeg var litt lavere enn jeg trodde.. ;) 

Bildene over viser meg og min skjoldete mage etter det lille jeg fikk meg av søvn i natt:-P Og to ganske trøtte men spente bikinifitness jenter!

Nå må jeg bevege litt på meg før jeg sovner av her – vi blogges;)

I morgen er det showtime!!!!

I morgen er det showtime people!!!! Siste dag med forbereddelser i dag. Jeg og Emil skal straks på Meny for en real handlerunde. Her skal det handles inn det vi treninger før konkurranse, og det vi vil ha etter. Hmppjsjokoladeeee.

For dere som vil følge ekstra med i morgen vil jeg anbefale dere at dere klikker dere inn på instagram og følger meg der under Linntovaas. Der blir det nok backstagebilder osv.. ;)

Et av bildene fra shooten med Klasbu i går. Toppen jeg har på bildet kan skaffes her, og shortsen her

YEAH! Frokost nå, og deretter handletuuur, innveiing og første lag med farge i kveld:)