★ Året 2013, del 2 ★

August: 

I august vender vi etter to måneder på reisefot tilbake til Norge. Konkurransediett i USA har gått fint – ikke helt etter boka, og jeg ser veldig frem til å følge dietten til punkt og prikke den resterende tiden av oppkjøringen. Vi fyller kjøleskapet med norsk diettmat, jeg gjenforenes med osteriskakene mine og etter en lengre periode uten skikkelig kjøkken blir august en måned som preges av mye matlaging og ekstra god diettmat. For mulighetene er der hvis man vil, også på diett.

I slutten av måneden flytter et nytt familiemedlem inn, lille Mumsi, og ellers fylles dagene med mye trening, matlaging, poseringstrening og litt cardio. Motivasjonen er på topp og formen spisses til for hver dag som går.

September:

Stavanger starter med påmelding til Stavanger Open, bikinien kommer i posten og sminke til konkurransedagen handles inn. Siste innsats legges ned på trening og årets første konkurranse står plutselig for tur.

Jeg og Ingrid reiser sammen til Stavanger – og er ganske så spente i det vi sjekker inn på hotellet deretter mer eller mindre drar rett på forfarging og innveiing. Selve konkurransedagen blir lang. Vi er oppe allerede kl. 7 og er ferdigsminket i 9-tiden. Første gang vi kommer på scenen er kl. 16 og vi kommer ikke på scenen i finalerunden før 23:30. Jeg får 1. plass i klassen min og 2. plass i overall – så det hele er uten tvil verdt det.

Etter Stavanger Open er det 1 uke igjen av september og 2 uker igjen til Norgesmesterskapet. Jeg og Ingrid blir igjen ei ekstra natt i Stavanger og kobler helt av på hotell med sushi og en haug med speltlumper. Deretter vender jeg tilbake til Trondheim og fortsetter i samme spor mot NM.

Oktober: 

Oktober både innledes og avsluttes med konkurranser. Det første på agendaen er Norgesmesterskapet i Oslo. Vi er ikke på scenen før søndag, og får bruke litt av lørdagen på konkurranseområdet og får med oss litt av de andre på scenen. Jeg har fått satt på tapeextensions hos Royal Haircut Bakklandet i Trondheim, og på Hendrix Hair i Oslo sminkes vi og ordnes på håret. Søndagen går over all forventning og jeg ender opp med å vinne hele greia. Første plass i min egen klasse og første plass overall. Pluteslig er jeg overall norgesmester i bikinifitness.

Med 1. plass i Norgesmesterskapet kvalifiserer jeg meg til Nordisk Mesterskap i Estland, og etter å ha takket nei til og delta under det Nordiske Mesterskapet i 2012 – finner jeg ut at jeg rett og slett bare må gripe sjansen. Deretter blir det litt mer trening og litt mer diett…

…før jeg i slutten av oktober reiser med det norske landslaget i fitness til Estland for å delta i det Nordiske Mesterskapet. Jeg ender opp på en 2. plass i klassen min, og sier meg meget fornøyd med det – og dietten som startet for fire måneder siden i USA avsluttes i Estland.

November og desember: 

Årets to siste måneder blir relativt rolige måneder. De går med til jobbsøking, jeg er hjemme i Sandnessjøen et par ganger og jeg fortsetter å trene og nyter å endelig kan trene på et kalorioverskudd igjen. Jeg får meg ny jobb rett før jeg reiser hjem på juleferie, og avslutter 2013 hjemme i Sandnessjøen med familie, kjæreste og venner.

Og nå er jeg MER enn klar for et nytt og spennende år med nye muligheter! Lets do this! :D

Blogglisten

★ Året 2013, del 1 ★

Jeg har akkurat lest gjennom fjorårets oppsummering av 2012 – og det slår meg hvor glad jeg egentlig er for at jeg startet denne bloggen. Jeg hadde aldri dokumentert hverdagen min så bra som jeg faktisk har gjort de siste to årene hvis det ikke hadde vært for bloggen.

2013 har vært et innholdsrikt år for min del. Jeg har opplevd mye bra, og jeg sitter igjen med masse gode minner. Jeg syns det var gøy å lese gjennom fjorårets oppsummering av året, og gjør derfor det samme i år. Her er del 1 av en oppsummering av året ★ 2013 ★

Januar: 

Det nye året fikk ikke helt den starten jeg hadde sett for meg, og jeg gikk inn i 2013 med feber og bronkitt. Med nyttårsforsetter for det nye året, var jeg likevell klar for å ta 2013 med storm:

  • Konkurrere i bikinifitness igjen.
  • Forbedre fysikken, med hovedfokus på bein, rompe og mage.
  • Være flinkere økonomisk – sette av penger på en sparekonto hver mnd.

Etter Norway Open i 2012 var jeg sulten på å komme meg på scenen igjen så fort som mulig, og planen var egentlig å starte på diett allerede 1. januar. 13 dager inn i det nye året ble jeg endelig ferdig med pencillinkuren min, og den 15. dagen startet jeg på den etterlengtede konkurransedietten.

Jeg ønsket det som skulle bli 10 uker med matpakker, poseringstrening, konkurransefokus, dietthode og cardio - hjertelig velkommen. Omtrent samtidig sendte jeg Emil avgårde til USA for en måneds tid, hvor han skulle trene mot årets første MMA kamp 3. mars. Matbokser ble funnet frem, og hjemmelagde kjøttboller og havrebrød stod ofte på menyen.


 

Februar:

 Februar innledes med langhelg, spisedag og tidlig bursdagsfeiring av meg selv hjemme i Sandnessjøen. Med oppladde batterier vender jeg deretter tilbake til Trondheim, hvor selve bursdagen feires med mer diettmat. Det lønner seg alltid å gjøre en god innsats, og tre uker inn i dietten kan jeg allerede se tydelige endringer på formen.

Jeg responderer bra på både diett og trening, men på tross av gode resultater går jeg rundt med en liten klump i magen som jeg med det første ikke klarer helt å finne ut av. Jeg går mange runder med meg selv, hit og dit, opp og ned, pro’s and con’s, handlinger veid opp mot konsekvenser, og fornuft mot følelser – og 4 uker inn i konkurranseoppkjøringen avsluttes dietten. Nye konkurranseplaner legges, noen dager senere vender Emil endelig tilbake fra USA, og hverdagen fortsetter som før med gode treningsøkter og mer mat.

Mars:

Forutenom en brakstart på mars med seier i årets første mma fight for Emil, blir dette en relativt rolig måned – hvor trening og kosthold, jobb, fine turer, venner og kjæreste står i fokus. Måneden avsluttes med ei såkalt deloaduke på treningsfronten, og jeg gjør meg klar og bestemmer meg for at neste treningsperiode skal bli den beste treningsperioden jeg har hatt på lenge.

April:

Da 1. april meldte sin ankomst var jeg klar, og like under 6 måneder før Stavanger Open – annonserte jeg at jeg kom til å satse på både Stavanger Open og Norgesmesterskapet 2013. Jeg høstet det jeg kunne av motivasjon fra de flinke utøverne som stilte under Fredrikstad Open og Oslo Grand Prix – og med nytt treningsprogram, mengder av motivasjon og nye mål var jeg sulten på den gode følelsen en virkelig god treningsperiode gir. Jeg innså at det kun var jeg som satt med makten, og at det kun var jeg som kunne sørge for at treningsperioden skulle bli god. Og da ble den selvfølgelig også nettopp det. Dritgod.


Hvor kom motivasjonen fra? Da jeg først startet oppkjøringen mot Norway Open i 2012 gikk jeg rett fra en dårlig treningsperiode og over til konkurranseoppkjøring. Denne gangen ville jeg derfor starte på oppkjøringen mot høstens konkurranser med best mulig utgangspunkt. Det motiverte meg mye. Jeg husker også at jeg loggførte maten min i denne perioden, jeg visste at jeg fikk i meg det jeg trengte av mat og jeg visste at jeg hadde alle forutsetninger for fremgang så lenge jeg bestemte meg for å ha gode økter. Jeg leste også mye i boka “Bli best med mental trening” av Erik Bertrand Larsen, og brukte generelt mer tid på å finne og opprettholde motivasjonen enn jeg noen gang hadde gjort tidligere.

Mai:

Plutselig har vi kommet helt til mai. Mai måned husker jeg som en måned med nydelig sommervær. Jeg videreførte den gode treningsperioden fra april, loggfører fortsatt maten og begynner å utføre ukentlige formsjekker. Vi hadde oss en harrytur over grensa til Sverige, vi feiret 17. mai hjemme i Sandnessjøen og jeg fikk besøk hjemmefra til Trondheim. Jeg har min siste måend i jobben min på Vila, og når månedens siste uke kommer er det bare en liten uke til Emil og jeg setter ut på tidenes sommerferie.


Juni:

3. juni setter vi kursen mot Island. Vi storkoser oss – bor i en fin islandsk leilighet, blir tvunget til å kjøpe oss nye allværsjakker, spiller kort, tilbringer en kveld i den Blå Lagune, spiser god mat, ser film, trener, ser på geysirer og på Gullfossen.

Etter en uke på Island fortsetter jeg og Emil reisen – og tilbringer først tre dager i New York før vi reiser videre til Emils bestemor som er bosatt i Erie i Pennsylvania. Vi fikk litt liten tid i New York men får ihvertfall utforsket en liten brøkdel av New Yorks gater i både pøsende regn og sol, vært på toppen av Empire Statebuilding (med null sikt vell og merke), gått i Central Park – og vi fikk leid oss bil og tilbringt en hel dag uten kø(!!) i Six Flags Amusementpark i New Jersey. Høydepunkt!

Etter fine dager i både New York og Erie reiser vi videre til Daytona Beach i Florida. Her bor vi hos en kompis av Emil i nesten tre uker. På junis 23. dag har jeg i Daytona min siste store spisedag før jeg på den 24. dagen starter på konkurransedietten mot høstens konkurranser en uke før jeg egentlig planla å starte. Jeg står opp til nydelige omgivelser og varmende sol – og gjennomfører oppkjøringens første runde med cardio.

Jeg handler ferske grønnsaker, steker kylling, drikker pepsi max, tygger tyggis i alle farger, trener på Golds Gym og avslutter junis siste uke med å fullføre min første uke på diett i USA.

Del to er like rundt hjørnet. I mellomtiden håper jeg dere får en strålende nyttårsfeiring i kveld og koser dere masse. Tusen takk til alle dere som har fulgt meg gjennom året, det hadde ikke vært det samme uten dere ♥

★ Måtte det nye året bli alt dere kunne drømme om, RIKTIG GODT NYTTÅR ★ 

Blogglisten

Fredagssjekken og første formbilder

Her kommer en litt forsinket oppdatering fra fredagens formsjekk. Forsinket har den blitt fordi vi siden sist har forflyttet oss fra Daytona Beach til South Beach i Miami, hvor vi skal være til slutten av juli:)

Som bøte for forsinket formoppdatering, er det vell på tide å komme med de første formbildene. Det morsomste med hele dietten er jo å følge med på endringene som skjer med kroppen ettersom ukene går, så det skal jeg prøve å være flinkere til å dele med dere!:) Bildene som kommer her er ikke dagens form, men bilder tatt for 2 uker siden.

Men ja, fredag = formsjekk, og denne formsjekken var oppkjøringens første formsjekk. Målene viste heldigvis god fremgang, til tross for at ting ikke har gått helt etter planen denne uka:) Og både jeg og coach Gunnar kunne si oss fornøyd med ukas tall.

Nå skal vi for en gangs skyld komme oss litt tidligere i seng – og i morgen blir det ut å lete etter nytt gym her i Miami. Planen er deretter å få gjennomført ei beinøkt og en runde cardio. La oss alle kjøre KNALLBRA på denne uka, slik at vi deretter kan ta helg med den BESTE samvittigheten!!!! LETS DO THIS! 

Blogglisten

Lazy sunday & dagens formbilde

HVA? Er klokken over 21? Den var jo 15 for en times tid siden…

Nå er det lenge siden det har vært formbilder her inne, så da starter jeg innlegget med det første formbildet på en god stund..

Sånn ser off-season magen ut for tiden. Med bukse og topp (på salg) fra Better Bodies, og akrylnegler levert av Beauty Nails.

ELLERS. Det er virkelig noe spesielt med søndager. Søndag er min selvutnevnte fridag, og en dag hvor jeg ikke må gjøre noen verdens ting – kun slappe av, samle krefter til den kommende uka og ta vare på meg selv. Ihvertfall skal det være slik de 6 neste ukene, for etter det er det plutselig ny oppkjøringsperiode igjen.

Denne søndagen har altså gått med til:

……

……

…….

…ingenting!

Nesten ihvertfall. Jeg har spist god mat og sett Sons of Anarchy hele dagen. Viktig å ta vare på de late dagene også vet dere.. ;)

..nå later jeg som om jeg ser litt mer opplagt ut enn det jeg egentlig gjør i dag…

Skal ta med meg isbosken og legge meg under dyna å se flere episoder SOA. Gotta love sundays!?


Blogglisten

Get your back into it..

Da var det mandag igjen! Selv skal jeg straks komme meg på jobb, hvor vi skal kose oss med å pakke opp alle de fine varene som skal til Vila Byhaven. Og om noen timer kjøres det i gang konkurranse her på bloggen – hvor to heldige utvalgte får premie levert av Vila Byhaven. Akkurat hva premien består av må dere fortsatt vente noen timer til for å se.. ;)

Anyway! I det siste har jeg ordnet et par sammenlikningsbilder og vist dere. Må virkelig si det er gull verdt for meg å ha tatt slike bilder underveis. Man ser seg innmari blind på egen kropp, og på slike sammenlikningsbilder vises virkelig at det faktisk har skjedd litt. Så mitt tips til dere i dag er: ta bilder! Ikke heng deg for mye opp i vekta. Dette har vi vært innom før – vekt varierer mye fra dag til dag. Så, ta bilder folkens! 

Fortsetter like gjerne i god stil med enda et sammenlikningsbilde..

Denne gangen er det ryggen som skal til pers, og det er ganske nøyaktig 2 år mellom disse bildene. Det første bildet er tatt i november 2010, mens det siste bildet er tatt i går. Det går ihvertfall rette veien!

Etter jobb blir det direkte til trening. Og jeg har allerede bestemt meg for at denne treningsuka skal overgå den forrige. God mandag til dere alle!


Blogglisten

Film fra bikinifitness +163 cm finale

Ny uke og nye muligheter! Jeg har som vanlig inntatt havregrøten min til frokost, og nytt en god kopp te. 

Foreslår at du gjør det samme mens du koser deg med video fra finalerunden på bikinifitness +163 cm.

Her ser du de 6 finalistene i klassen, t-walken og kvartvendinger på slutten. Jeg kommer ut som nest siste deltager, nr. 79. Må si det er litt ufattelig å se seg selv på film i ettertid:-D Det var såååå gøy!!!! 

Skriver et utdypende referat til dere senere i dag – hvordan jeg opplevde dagen fra start til slutt:-) Ha en fin dag enn så lenge!

Formbilde og pakke fra X-life

Dagen i dag er intet mindre travel! Dette blir derfor et raskt og kort lite innlegg.

Aller først: Formbilde fra poseringstreningen vi hadde på søndag – tatt av Robert Eilertsen fra Fitnessbloggen. Ikke store endringene fra sist uke, men de siste to ukene blir det tross alt mest finjusteringer. Det legges mer karbohydrater på dietten, og musklaturen fylles mer ut.

Og så: Jeg hentet jo pakken min fra X-life i går. Dere som følger meg på instagram har allerede fått en liten sniktitt på hva som gjemte seg i pakken min i går.

 Denne og denne toppen – i tillegg til denne treningsbuksa som jeg har lovprist her inne flere ganger. Elsker den.

Sunnere kakemiks og lavkarbobrød som jeg gleder meg til å prøve ut, men som skal få stå fint i fred på hylla til etter 29. september.

Sukrin og sukrinmelis

Frenzy fat loss og det nyeste produktet fra X-life serien I, control! Kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt. Litt ekstra energi på boks og et lite puff i fettforbrenningen er absolutt ikke å forakte de to siste ukene ut i dietten nå.

Det var det! Som sagt er jeg travel jente om dagen, men følg meg gjerne på Instagram (Linntovaas) i tillegg – hvor det legges ut formbilder, måltider og litt av hvert gjennom hele dagen. Håper dere får en super dag videre!:-D

Fra søndagens poseringstrening

Robert fra Fitnessbloggen var på søndag til stede under poseringstreningen for oss Bikinijentene – hvor han knipset noen bilder underveis. Heldig var jeg og fikk tilsendt et par stykker av dem - og de vil jeg jo selvfølgelig dele med dere!

I dag er det akkurat 8 uker siden diettstart - og heldigvis har jeg vært flink til å ta bilder underveis. Man ser seg utrolig blind på egen kropp i en slik diettperiode. Jeg merker og ser selvfølgelig endringer –  men ikke på langt nær så godt som når jeg sammenlikner bilder fra start til i dag.

Formen har absolutt kommet seg – men når sant skal sies er jeg evig glad for at det fremdeles er i overkant av tre uker igjen til jeg skal opp på den scenen. Blir spennende å se hvilke endringer som skjer de siste ukene. Det er nå formen spisses til.

Så langt er jeg positivt overrasket over diettperioden. De hardeste dagene var de første. Dette var dager da sultfølelsen var til stede så og si hele dagen, og hodet verket. Kroppene våre er enormt tilpassningsdyktige, og det å være på diett har – med noen unntak, egentlig bare gått bedre og bedre for hver dag. Jeg ser nå enden av tunnellen, og gleder meg selvfølgelig til å spise større mengder mat etter konkurransen. I love my food!

Forhåpentligvis gir selve konkurransedagen mersmak - det har ihvertfall perioden med oppkjøringen gitt. Det å ha et fast mål å jobbe mot, har gitt meg enda større treningsglede. Dersom alt skulle gå etter planen – ser jeg veldig frem til perioden etter konkurransen. Jeg gleder meg rett og slett til å jobbe videre med fysikken – og bli enda bedre til en eventuell ny konkurranse. Sist men ikke minst har jeg kommet i konktakt med og blitt kjent med jenter og gutter som deler samme interesse som meg. Spesielt gøy har det vært å bli kjent med de andre bikinijentene fra Kaliber – samtidig som det også har vært støttende å kunne snakke med jenter i samme situasjon.

..i dag er det 23 dager igjen – gogogo!

Søndagsformen

..denne gangen presentert i skittent speil på badet – men det overlever dere! Bildene er tatt i morgest, før frokost. 

Ellers har jeg sovet leeenge i dag, noe som var helt utrolig godt. Det skal sies at det ble litt sent før vi kom oss i seng i går, men vi våknet faktisk ikke før 12 i dag – så da ble det hele 10 timers søvn på oss i natt. Liker´e! 

Etter en skål havregryn og litt shining i leiligheten tok vi turen til Kaliber gym for ei treningsøkt. Dagens styrkeøkt var på overkroppen, og med mye energi innabords resulterte det i ei vellykket økt.

Ettertreningsmåltidet ble inntatt i garderoben – og i dag falt valget på noe så enkelt som en god blanding av riskaker, Troponin proteinpulver (NAM!), sukrinmelis, kanel og vann i smartshaker levert av X-life.. enkelt, men fortsatt  godt. Fikk i tillegg avsluttet med en god time på mølla, og da er jeg fornøyd! …bortsett fra at jeg fikk gnagsår da, det liker jeg ikke. Mao. – in need of new cardio shoes – ASAP! ……..Kanskje disse? Those, I liked!

Nå ble det jo faktisk også en liten sniktitt på de nye treningsklærne mine fra Röhnisch. Treningstights med løftende effekt – skaffes HER, og toppen kan skaffes HER.

Resten av kvelden skal uten tvil benyttes til å lade opp til den kommende uken, og tilbringes i god stil på sofaen med kjæresten – med mentalist på tvskjermen. Hurra:-D

Har dere hatt ei fin helg, og er dere klar til å ta fatt på den nye uka? Ny uke = nye muligheter vet dere!!!!:)

Poseringstrening med bikinigirlsa

Hei dere:-D Søndagen har nesten bare blitt brukt til maks avslappning – foruten en runde med poseringstrening med bikinijentene på kaliber. Følte poseringene gikk hakket bedre denne gangen, og vendingene gikk litt glattere. Så det går absolutt rette veien! På slutten snuste vi også litt borti T-walken. På konkurransedagen er det kun jentene som blir tatt videre til finalerunden som skal gjennom en runde med T-walk, så dette øves også inn av alle jentene.

T-walken utføres av hver av jentene etter tur. Først går bikiniutøveren mot et merket sted på midten av scenen – og presenterer seg for dommeren. Front og rygg vises, før utøveren går ca. 5 steg mot høyre/venstre. Her stopper utøveren, viser front og rygg – går 10 skritt mot andre siden av scenen, og viser igjen front + rygg. Deretter stiller utøveren seg opp i lineup – og neste jente får kjørt sin t-walk.

…ikke bare, bare å gå i høyhæler med bikini heller – så dette må det øves på!

 

 

Igjen har jeg funnet plassen min i sofaen – og her blir jeg resten av kvelden. Det er akkurat 10 uker igjen til konkurranse i dag, og det kommer til å gå utrolig fort…

…alt for fort!