Dagens treningsøkt i påskesol

Da ble det endelig litt påskesol på oss her i Trondheim også – ihvertfall for en liten stund! Det gjør virkelig noe med humøret når sola skinner, og det var ei glad og fornøyd jente som   ruslet bortover til flex gym for ei god beinøkt tidligere i dag. I morgen tidlig tar jeg toget hjemover på påskeferie. Toget har avgang allerede kl 07:38 – og til min store skuffelse er det ingen busser som går så tidlig på søndager, så da blir det tidlig morgencardio på meg.  Hurra for det…

Dagens treningsøkt:

Knebøy 12 x 20 kg, 12 x 40 kg, 12 x 45 kg, 12 x 45 kg, 10 x 45 kg

Strake markløft 12 x 50 kg, 12 x 60 kg, 12 x 62.5 kg, 10 x 62.5 kg

Hip thrust 8 x 62.5 kg, 12 x 70 kg, 12 x 70 kg

Lårcurl 8 x n3, 8 x n3

Rygghev 12 x 15 kg, 12 x 15 kg, 12 x 15 kg

Ellers har jeg selvfølgelig sett på bilder av alle de flotte utøverne som stilte i Fredrikstad Open i dag – og ikke overraskende slo motivasjonen sterkt til, så nå er det bare å kjøre på!  Det er nesten ingen grenser på hva som kan oppnås bare en vil det nok.

Nå må det pakkes ferdig her, både matpakking og alt annet som skal med – og forhåpentligvis får jeg meg noen timer på øynene før morgencardio i morgentidlig! YEA:-D

Proteinvafler

I går kveld sto det proteinvafler på menyen, og det var ikke skuffende. Med nystekte vafler, sukkerfritt jordbærsyltetøy og cottage cheese var trivselsfaktoren høy. Jeg har dessverre ingen eksakt oppskrift, så det får heller bli neste gang. Ingrediensene jeg brukte var ihvertfall mandelmel, sukrinmelis, proteinpulver, eggehvitter, fiberfin, bakepulver, jbk-mel, kardemomme, kanel, salt og vann.

Ellers har jeg tatt påskeferie i dag, og avsluttet skoleuka med en vell gjennomført prøve i kjemi 2 – som var en god start på påskeferien. Etter en times tid på sofen bar det rett på trening, som i dag var ei høyreps økt på overkroppen. Økta bestod av følgende øvelser:

Skråbenk

Push-ups

Flyes

Face pulls

Triceps press

Hammercurl

Ei god økt, og jeg kjenner allerede skuldrene stivne litt til;) Digg!

Ble ingen filming av dagens økt, så det får bli film fra ei tidligere økt:

Jeg er fortsatt innmari stiv på baksiden av låra etter tirsdagens økt, og imorgen er det      på´n igjen!

GOD PÅSKE:)

Påskenøtter hos X-life

JAA! Det er påskeferie folkens – hvor deilig er ikke det?

Og i anledning påsken kjører min kjære sponsor X-life i gang påskenøtter hvor du hver eneste dag i påsken kan vinne gavekort på hele 1000 kroner!! Du hørte helt rett, TUSEN kroner deles ut i gavekort hver dag. I tillegg deles det ut et valgfritt plagg fra Craft til den heldige vinneren av siste dagen i påskenøttene. Jeg vet ihvertfall ei som skal gjøre en iherdig innsats…;)

Påskenøttene settes i gang mandag 2. april, og du kan trykke HER eller på bildet for å komme direkte til konkurransen.

Er det noe du trenger, finner du det aller meste hos X-life. Alt fra kosttilskudd til treningsklær, treningstilbehør, treningsutstyr, helsekost, smartmat… ja, til og med det lille ekstra du måtte trenge for å spice opp forholdet… ;)

Sommeren er i anmarsj, og mange av oss har allerede begynt reisen mot tidenes beste sommerform – vell, da finnes det ihvertfall ingen ting som gir meg mer motivasjon enn nye treningsklær! GREIT, på trening skal det være hardt, du skal svette, slite og virkelig la musklene gjennomgå… meeeen, det ER også okey å føle seg litt fresh på trening – med nye, freshe treningsklær. When you feel good, you DO good. Så enkelt er det.

Prøv deg på påskenøttene du også – og kanskje er nettopp DU den heldige vinneren av et gavekort på hele 1000,-, som du kan bruke til akkurat det du trenger… det som gir deg den lille dosen med ekstra motivasjon. 

Her er noe av det som for tiden står øverst på min ønskeliste fra X-life sitt sortement:

Ps. Trykker du på bildene kommer du direkte til det aktuelle plagget hos X-life

….ja, listen kunne vært mye lengre!

Sist men ikke minst må jeg nevne at jeg er veldig positivt overasket over Röhnisch, som er ett av de nyeste merkene i sortimentet til X-life. Hos meg har alltid Better Bodies vært nr. 1 når det kommer til treningsklær, men etter at jeg fikk den fine hvite jakken min fra Röhnisch i posten har jeg så og si bodd i den nesten hver dag;P

Du har akkurat like stor sjanse til å vinne, som alle andre – kanskje er det din tur denne gangen;)

Morgenstund…

…er undervurdert!! Jeg er av de som gjerne slumrer vekkeklokka, og sover så lenge jeg bare kan før jeg innser at jeg  stå opp. MEN i dag klarte jeg faktisk å stå opp en halvtime FØR klokka ringte, og fikk derfor mye bedre tid. Den beste alenetiden er den man har når det er tidlig morgen, og før en forlater huset. Dagen er fortsatt ikke kommet riktig i gang enda, og tiden kan bare nytes i fred og ro. Det er ihvertfall noe jeg setter stor pris på i hverdagen.

Jeg fikk tatt meg en deilig dusj, lagd matbokser med 2 x stekegrønnsaker og kyllingfillet til lunsj – og havregrøten ble spist i sofaen under et varmt og godt pledd.

En ting som kunne vært bedre, er været her i Trondheim, og det er på høy tid at sola viser seg litt mer. Det er jo tross alt påskeferie i morgen(!!!), og jeg etterlyser det gode påskeværet.

Treningsøkten utsettes til morgendagen grunnet flittig prøvelesing! Passelig å starte påskeferien med ei skikkelig knall høyreps styrkeøkt på overkroppen.. ;) Så i morgen blir det film å finne her inne!

Ønsker dere en fin torsdagskveld videre!:-D

Havrecookies

Etter å ha skummet gjennom diverse matblogger, kom selvfølgelig lysten på noe godt – jeg bad om det. Valget falt på havrecookies..

Du trenger:

40 g havregryn

20 g mandelmel

10 g proteinpulver

50 g mager kesam

1 eggeplomme

1 ss sukrinmelis

2 t-skjeer sukrin

6 dråper vaniljeessens

1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Veldig enkelt! Alt blandes i en bolle, og så fyller du på med vann til du får litt deigete konsistens på blandingen. Deretter bruker du en spiseskje til å lage ca. 6 klatter
på et bakepapir. I hver klatt lager du et lite “søkk” som fylles med ca. 5 g sukkerfritt jordbærsyltetøy.

Totalt inneholder hele oppskrifta 298 kcal, 31 g protein, 45 g karbohydrater og 6 g fett

Stekes på 180 grader i 12-15 minutter

Dryss litt sukrinmelis på toppen og kos dere :)

Hverdagslykke

Jeg kom meg tidlig i seng i går kveld, og sov som en stein gjennom hele natta!! Det var innmari godt, og når jeg våknet klokken 7 i morgest var jeg helt uthvilt – og lå bare å dro meg i senga en ekstra time. Alltid deilig med god tid på morgenen, og jeg fikk til og med tid til å ta beina fatt og gå til skolen – så absolutt en godkjent start på dagen.

Nå er jeg ferdig med dagens beinøkt, og har akkurat spist riskaker med proteinnugattien min på – som, tro det eller ei, er blitt til en liten hverdagslykke som jeg alltid gleder meg til… det handler om de små tinga;) Også i dag fungerte BCAA som en reddende engel, og selv om dørstokkmila var lang – endte det i ei god økt hvor den gode brennende følelsen i beina absolutt var til stede;) Dagens treningsøkt var ei høyreps økt og så slik ut:

Dagens treningsøkt:

Knebøy oppvarmingssett + 3 toppsett x 12 repetisjoner

Strake markløft oppvarminggsett + 3 toppsett x 12 repetisjoner

Lårcurl 12 x 10 x 10 reps

Rygghev 12 x 10 x 10 reps

Leg extension 10 x 8 x 8 reps

Nå er jeg ganske tappa for energi, og gleder meg til å finne senga igjen – nok hvile er viktig. HELDIGVIS slipper jeg å lage matpakker i kveld, ettersom jeg lagde for morgendagen også i går kveld. SÅ…..

GOD NATT :-)

Failing to plan, is planning to fail!

Da var mandagen jammen over allerede, og det er bare fire små dager til påskeferie. Nedtelling? Jeg nei!;)

Alt i alt har det vært en god dag, og jeg føler jeg har fått gjort unna mye – både skolearbeid, handletur og matpakkelaging. Dette er den første uka hvor jeg legger to av styrkeøktene mine til helga, og jeg har derfor hatt treningsfri i dag. Langt mindre stress, så jeg liker´e!

 

Tomat, rødløk og salat (+ ruccola) har jeg også skjært opp og lagt i bokser som står klart i kjøleskapet. Her er det ingen unnskyldninger – fort gjort, enkelt og lett tilgjengelig!

 

Matpakker for de to neste dagene. To bokser med 150 g torsk og 250 g grønnsaker, + 2 bokser med 150 g karbonadedeig og salat. Nomnom :-D

I skrivende stund har jeg faktisk funnet sengen allerede, og det skal bli godt med en god natts søvn. På bildet ser dere forresten frokosten min for morgendagen. Den klargjør jeg hver kveld – slik at jeg slipper å gjøre det i halvsøvne. I kasserollen har jeg havregryn, proteinpulver med sjokoladesmak, salt, kardemomme, kanel og noen dråper stevia med sjokoladesmak. Det første jeg gjør når jeg står opp er å gå på kjøkkene, fylle kasserollen med vann – og sette den på plata på middels varme, slik at den akkurat ikke koker av seg selv. I mellomtiden går jeg på badet og steller meg, og når jeg er ferdig skrur jeg opp varmen mens jeg passer på grøten – da har den allerede rukket å bli passelig varm, slik at det bare tar noen få minutter før den koker! Så koser jeg meg med grøten min, et kokt egg,  omega 3 og et glass saft… ;)

På bildet har jeg på meg min all-time FAVORITT treningstopp! NO doubt. Finnes i to farger, og jeg har selvfølgelig begge;P Greit å føle seg LITT fresh på trening også. When you feel good, you do good.

Ryggen på toppen jeg har på meg der er i tillegg dødsfet! Toppene kan kjøpes HER.

NÅ er det kveld, og i morgen blir det beinøkt på denne jenta! God natt:-D

Sunne skoleboller

Helga kommer og du kjenner søtsuget snike seg innpå, du har allerede vært i kjøkkenskapene fire ganger, og kiosken rundt hjørnet ligger truende nærme, MEN – ikke fortvil. Det finnes nemmlig et hav av gode alternativer til lørdagskos, og hos meg falt valget på sunne skoleboller àla Kristine Weber.

I tillegg til Kristine Webers oppskrifthefte, kan du blant annet bestille sukrin, sukrinmelis og mandelmel HER.

Okey, du trenger: 

1 helt egg

1 eggehvitte (piskes hvitt)

50 g mandelmel

30 g hi-maize

1 dl mager kesam

1 ts jbk-mel

40 g sukrinmelis

1 ts bakepulver

1 ts kardemomme

1 klype salt

Vaniljekrem: (eldoradeo sin lavkaloriversjon av vaniljesaus) 1 pose blandet ut med 3 dl skummet melk. Jeg kjøpte min på Meny.

Slik gjør du:

Eggehvitten piskes hvit med sukrinmelis. Bland alt det tørre sammen i en bolle, tilsett kesamen og eggehvitten med sukrinmelis. Lag deretter 3 runde klatter på et bakepapir med et lite “søkk” i midten. Det første du gjør nå, er at du steker bollene i 8-10 minutter på 180 grader. Så taes bollene ut i ovnen, også fyller du det lille “søkket” med vaniljekremen – stekes videre i 10-15 minutter på 200 grader.

Som glasur bruker du sukrinmelis og eggehvitte, toppes deretter med kokos.

Med vaniljekremen inneholder skolebollene pr. stykk:

105 kcal, 13 g proteiner, 4.3 g karbohydrater og 3.5 g fett

Nytes med den beste samvittighet

Det nærmer seg……

…eksamenstid, og det med stormskritt. Tenk at det bare er en liten uke igjen til påskeferie, og etter påskeferien braker det løs. Da er det bare snakk om noen få uker før heldagsprøver og eksamen. Jeg vet jeg går en travel og tung tid i vente, men det betyr også at jeg kan skimte lys i enden av tunnelen. Det er rart hvor fort et år egentlig går… Når du står midt oppi det, virker det ikke alltid slik – men når enden nærmer seg, og du ser tilbake på året som har gått – er det nesten vanskelig å innse at det hele nesten er over. Så nå er det bare å holde tunga rett i munnen, og gi 100% de siste mnd!

I forbindelse med dette har jeg bestemt meg for å foreta en liten omrokkering av treningsdagene mine – og kommer nå til å kjøre 2 av de 4 styrkeøktene mine på lørdag og søndag. På denne måten får jeg bedre tid til å fokusere på skole i ukedagene, og mer energi til overs på treningsøktene mine. Win – win!

Nå har jeg akkurat spist havregrøten min, og skal komme meg bortover på biblioteket for en real økt med matematikk. Resultater kommer ikke av seg selv!;) Verken på skolefronten – eller trening, så da blir det styrkeøkt etter biblioteket.

Håper dere får en SUPER lørdag! 

Energy-kick

Hei!:-D Hyggelig at du stikker innom! Jeg skal ærlig innrømme at jeg trodde dagens treningsøkt skulle bli skikkelig crappy! Da jeg ankom treningssenteret var jeg allerede sulten, og noe av det verste jeg vet er å trene på tom mage – MEN, energinivået gikk over all forventning og treningsøkta ble godt fullført. Det er første dagen på lenge at jeg har inntatt BCAA før trening, så all creds til ekstra påfyll av energi i dag!

Dagens treningsøkt:

Markløft 8 x 50 kg, 8 x 60 kg, 6 x 65 kg, 5 x 70 kg, 5 x 70 kg, 5 x 70 kg, 5 x 70 kg

Beinpress 12 x 100 kg, 10 x 125 kg, 8 x 150 kg, 8 x 170 kg, 8 x 180 kg, 8 x 180 kg

Bulgarske utfall 8 x 30 kg, 8 x 40 kg, 8 x 45 kg, 8 x 45 kg

Lårcurl 8 x 3 bars, 8 x 4 bars, 8 x 6 bars, 8 x 6 bars, 8 x 6 bars

Legextension 6 x 35 kg, 6 x 45 kg, 6 x 45 kg

Hadde med meg 30 g proteinpulver, 1 ss sukrin, 6 dråper splenda med sjokoladesmak fra iherb i en shaker, samt riskaker – så da ble det riskaker med proteinnugatti i kjent stil, direkte etter trening! Naaaam

Nå blir det en halv episode av frustrerte fruer før jeg skal lage kveldsmat til mannen kommer hjem fra kveldscardio!

SNART HELG :-D