Dette må dere prøve!

…Tzatziki chicken! 

Denne er det faktisk Emil som skal få cred for, da jeg igår ble servert dette nydelige måltidet. For så godt var det, at jeg måtte lage det samme på nytt i dag! Et veldig friskt måltid, som gjør seg godt nå når vi endelig går sommeren i vente.

Slik gjør du:

1. Start med å steke den mengden kyllingfillet du vil spise, jeg brukte 2 kyllingfilleter. Kyllingen krydres med salt, pepper og grillkrydder etter eget ønske.

2. Mens kyllingen steker, mekker du sammen en liten porsjon hjemmelaget tzatziki. Jeg blandet 70 g matyoghurt tzatziki, 40 g mager kesam, ca. 1/4 revet agurk og 1 fedd hvitløk, litt salt og pepper. I tillegg hadde jeg en halv rød hakket chili oppi tzatzikien.

3. Idet kyllingen nesten er ferdigstekt, blander du tzatzikien din med kyllingen i stekepanna, og lar det surre i noen minutter. 

4. Serve your tzatziki chicken på grove rundstykker, eller med fullkornspasta. Toppes med litt frisk gressløk – og serveres med en enkel salat. 

Dette vil dere prøve altså! Et veldig sunt og enkelt måltid – bon apetit!

Jeg hadde egentlig tenkt å droppe dagens treningsøkt til fordel for lesing – da dette er siste uken før det braker løs med alle heldagsprøvene. MEN, da det kom til stykke ville jeg mye heller bruke lesepausen min på ei god treningsøkt, og få rørt litt på kroppen – etter mange timer stillesittende med nesa i boka.

Dagens treningsøkt:

Hip thrust 8 x 70 kg, 8 x 90 kg, 8 x 100 kg, 8 x 110 kg, 6 x 110 kg, 6 x 110 kg – JEIJ!

Bulgarske utfall 8 x 30 kg, 6 x 40 kg, 6 x 40 kg

Lår curl 8 x nivå2, 8 x n3, 8 x n4 , 8 x n5, 8 x n5, 8 x n5

Leg extension 12 x 20 kg, 8 x 35 kg, 8 x 35 kg, 8 x 35 kg

Det ble altså ei god treningsøkt, med persing i hip thrust! Og nå er jeg straks klar til å ta fatt på det siste kapittelet i Fysikk 2….. Ha en riktig fin kveld videre!! 

No pain, no gain?

I dag hadde vi besøk av Student Tv, som ville gjøre en liten “hjemme-hos” reportasje i forbindelse med at de følger Emil opp mot sin første proffe MMA kamp i Danmark 12. mai. Det startet med en intervjurunde av både meg og Emil – hvordan vi møttes, mitt syn på MMA, hva vi gjør utenom trening osv. Etterpå ble det filming av frokostlaging – som i dag bestod av deilige proteinpannekaker.

Da Student Tv var ferdig, bar det rett på trening for min egen del – hvor jeg hadde ei god lørdagsøkt med fokus på skuldre, bryst, triceps og biceps.

Dagens treningsøkt

Dips 4 x kv, 4 x kv, 4 x kv – 8 x kv, 8 x kv, 8 x kv

I supersett med:

Tricepspress 8 x 15 kg, 8 x 15 kg, 8 x 15 kg

Arnoldpress 6 x 10 kg, 7 x 10 kg, 7 x 10 kg, 6 x 10 kg

Pushups 9 x kv, 8 x kv, 6 x kv

Facepulls 12 x 30 kg, 12 x 40 kg, 12 x 40 kg, 12 x 40 kg -> direkte på 10 x 30 kg

Hammercurl 10 x 8 kg, 10 x 8 kg, 6 x 10 kg, 10 x 8 kg

Husk at det skal kjennes godt i musklene dine når du er på trening – derav de fine ansiktsuttrykkene mine. Kroppen endres ikke dersom du ikke gir den noen grunn til å endre seg, SÅ mao…. No pain, no gain!

Mitt forhold til mat

Follow my blog with Bloglovin

Jeg får innimellom inntrykk av at andre mener jeg til tider har et litt anstrengt forhold til mat – aldri fra personer som deler den samme livsstilen som meg, men fra personer som kanskje ikke legger like mye ned i treningen sin. Så her kommer det, mitt forhold til mat.

De aller fleste har forhåpentigvis fått med seg at kostholdet spiller en svært stor rolle når det kommer til trening, og fremgang på treningsfronten (ikke fått det med deg? Da var det på tide!) ..nettopp derfor er det selvfølgelig viktig for meg, hva jeg stapper i kjeften. En stor del av min hverdag farges av trening, og for å optimalisere treningsresultatene mine – vil jeg naturligvis legge vekt på hva jeg spiser. Fokus på kostholdet er viktig, ikke bare for meg – men for alle andre der ute som også ønsker god utbytte av treningen sin. Manglende fremgang på treningsfronten kan ofte forklares ut fra manglende kvalitet på kostholdet. Når det er sagt - alt til en viss grad. 

 

Selvfølgelig har jeg fokus på et bra kosthold, og jeg takker ofte pent nei til både kaker og potetgull - men, jeg takker også ofte ja. Det er viktig å ta vare på evnen til og kose seg. Det er når en ikke lenger føler en kan sette seg ned og nyte ei skål med smågodte uten god samvittighet, at det har gått litt for langt. Har vi gjort en god innsats, må vi da virkelig få lov til å belønne oss selv innimellom. Mao., jeg kjører et bra og reint kosthold i ukedagene. Med reint kosthold sikter jeg til et kosthold som hovedsakelig består av grønnsaker, salat, karbonadedeig, kyllingfillet, biff og fullkornspasta. Jeg spiser nok mat, og gir kroppen den næringen den trenger. Det første jeg gir kroppen om morgenen er omega 3, og det siste den får er ZMA - som hjelper meg og kroppen min med den gode nattesøvnen vi trenger.

Det er ukedagene. Så kommer helga – fredag, lørdag og søndag. Jeg tror det ofte er her utfordringen ligger for mange. Flere har et veldig godt kosthold i ukedagene, men så fyres det løs – og da gjerne både fredag, lørdag og søndag. Det er nesten halvparten av uka det! Jeg unner meg gjerne noe godt, men begrenser meg til en dag. Da kan jeg glede meg til denne dagen, og virkelig nyte det – fordi det har jeg faen meg fortjent.

I anledning denne helgen har det blant annet blitt handlet inn en plate melkesjokolade m/hasselnøtter, som er lagd på tagatose – et naturlig sukker utvunnet fra laktose. Det er allerde bare litt over halvparten igjen, og jeg gleder meg til å sette tenna i resten! Denne melkesjokoladen – og flere produkter fra samme serien (syltetøy, sjokoladepålegg etc.) kan kjøpes HER.

Jeg vil si jeg hadde et langt dårligere forhold til mat, før jeg virkelig fikk øynene opp for styrketrening. Da kunne det gå i 3-4 cardioøkter i uka, null styrketrening, og alt for lite mat. I dag trener jeg hard styrke, og vet at jeg derav må gi kroppen ekstra næring – du bygger ikke hus uten planker og spiker. Det skal sies at et resultat av et sunt og godt kosthold, er at jeg ofte ikke føler behovet for verken sjokolade eller potetgull i helgene. Hvis kroppen ikke får servert sukker hver dag, vil nok du som meg – merke at behovet for det også blir mindre.

Jeg har en glad kropp. Det bør den være, fordi den blir tatt godt vare på. Vi skal trossalt leve med hverandre resten av livet, og heldigvis har vi et godt forhold til hverandre – den liker meg, og jeg liker den. 

God dag

Jeg har hatt en god dag i dag:-) Det startet allerede i går faktisk. Jeg fikk melding om at tre av fysikktimene mine var avlyst – hurraaaa tenkte jeg da, bare TO timer på hele dagen! Og da jeg kom på skolen i dag, var jammen disse to timene også avlyst. Det deilige var at jeg allerede hadde kommet meg på skolen, og like gjerne kunne bruke tiden der fornuftig. Så da jobbet jeg med akkurat det jeg ville, uavhengig av noen fast timeplan – og det var godt det.

I tillegg hadde jeg ei fantastisk god treningsøkt på overkroppen med mye energi til stede. Dere vet de treningsøktene det aldri blir tomt for krutt, og du med glede tar et par ekstra øvelser, bare fordi du vil – en slik treningsøkt hadde jeg i dag. Nå har jeg akkurat fått i meg det nye “etter-trenings-favoritt-måltidet” mitt; Proteinshake av 30 g sjokoladeproteinpulver og 4 knuste riskaker blandet i ei skål – toppet med sukrin og kanel – bare synd det ble så raskt borte;P

Dagens treningsøkt!

Chins 3 negative á 20 sek. + 5 rep hvor den siste holdes i 20. sek x 3 sett

Skråbenk 10 x 12.5 kg, 8 x 15 kg, 17.5 x 6 kg, 17.5 x 6 kg, 17.5 x 6 kg

–> Settene i skråbenk og chins ble tatt om hverandre.

Facepulls 12 x 40 kg, 12 x 45 kg, 10 x 45 kg, 8 x 45 kg

Sittende roing 8 x 35 kg, 6 x 40 kg, 6 x 40 kg -> direkte på 6 x 30 kg

Sidehev 8 x 6 kg, 8 x 7 kg, 8 x 7 kg, 8 x 7 kg

Foroverbøyd roing 12 x 20 kg, 6 x 50 kg, 6 x 50 kg, 20 x 30 kg

+ tricepspress og hammercurl på tampen

…Nå skal jeg bare slappe av og nyte resten av kvelden. På kveldens meny står det pitapizza, rett og slett fordi jeg virkelig kunne tenke meg noe godt – men raskt og enkelt. Enkelt som i at du kjøper fullkorns-pitabrød, kaster på det du måtte føle for – smacker de i ovnen i 10-12 minutter…. finito:-)

Da håper jeg dere nyter resten av kvelden dere også.                                                  I morgen er det helg:-) 

Ikke la deg lure…..

…..når ting virker for godt til å være sant – er det ofte at de viser seg å være nettopp det. Og da mener jeg ikke at det ikke finnes metoder der ute som er mer effektive enn andre – for det gjør det. Hensikten er å oppfordre deg til å være mer kritisk til hva som blir servert deg gjennom sosiale medier, og at ikke alt du leser eller ser på tv nødvendigvis er hele sannheten. Markedet baserer seg mye på penger, og en ringvirkning av dette er at ulike problemstillinger ofte kan vinkles slik at det har en større fordelaktig virkning for selgeren. Eksempelvis florerer det for tiden av reklamer både på tv og internett, hvor det presenteres mennesker med store smil som har gått merkbart mye ned i vekt på merkbar kort tid. Igjen, jeg sier ikke at det er umulig – jeg bare ber dere være kritisk. Det er som jeg har nevnt før – det er ikke alltid slik – at de mest ekstreme, eller “enkle”, tilnærmingsmåtene gir de beste og mest vedvarende resultatene.

Kanskje spesielt når det kommer til slankereklamer, fremstilles det ofte som enkle affærer, med store overskrifter hvor det gjerne loves flere kilo ned i vekt i mnd. Still deg kritisk, vær for eksempel kritisk til slankepiller og vær kritisk til slankeplaster. I følge TV 2 Hjelper Deg og rådgiver i mattilsynet, Anne Kirsti Sommer – er det faktisk i slankereklamer ulovelig å si hvor mye en går ned i vekt og hvor lang tid det tar. I tillegg er det også ulovelig å bruke leger eller annet helsepersonell til å anbefale produkter. Tenk på det!

Personlig syns jeg det er feil å fremstille slike livstilssendringer som “a walk in the park”. Trening er tungt, og endringer i den måten man har lagt seg til vane å leve livet sitt – er ofte en utfordring for mange. Jeg tror det er viktig å heller innstille seg på at det må gjøres en skikkelig innsats, og at det kommer til å være dager som er tyngre enn andre. Det er DA du fokuserer på målet ditt, og ikke det du vil i øyeblikket. Det kommer ikke alltid til å være like lett, men det kommer til å være så utrolig verdt det.

Samtidig er det viktige å ha realistiske forventninger til hva du kan oppnå over et bestemt tidsrom. Det er selvfølgelig supert å hente inspirasjon fra andre! Bare ha i bakhodet at alle er forskjellige, og mens enkelte bygger muskler relativt lett, kan det ta lengre tid for andre. Så for all del, hent inspirasjon fra de som inspirerer deg og bruk det for det det er verdt – men når det kommer til stykket er nok det aller beste å sammenlikne seg selv med……  seg selv. DIN kropp er topp!

Heeeerlig treningsøkt og liten videosnutt

FINITO! Tidlig treningsøkt på meg i dag også, og den ble faktisk bedre enn forventet;) Som jeg skrev i går, var det bein som stod på programmet mitt i dag – mens Emil hadde langkjøring på ellipsemaskinen.

Dagens treningsøkt

Beinpress 8 x 100 kg, 8 x 125 kg, 8 x 150 kg, 6 x 170 kg, 6 x 170 kg, 6 x 170 kg

Hip thrust 8 x 50 kg, 8 x 70 kg, 12 x 80 kg, 7 x 100 kg, 6 x 100 kg, 7 x 100 kg

Bulgarske utfall 8 x 30 kg, 6 x 40 kg, 6 x 40 kg

Lår curl 8 x nivå 3, 8 x n4, 8 x n4, 8 x n4

Leg extension 12 x 20 kg, 8 x 30 kg, 8 x 30 kg, 8 x 30 kg

 

 

Emil ble akkompagnert av Student Tv som faktisk har valgt  Emil som sin eksamensoppgave, og skal følge han frem mot sin proff-debut i Danmark den 12. mai. Så da blir det spennende å se det ferdige resultatet. Snek meg like gjerne med på litt filming jeg også!

 

Etter trening ble det påfyll av proteiner og raske karbohydrater i form av proteinshake og riskaker. Jeg gjorde en liten vri i dag, og hadde shaken i ei skål – og knuste riskakene oppi skåla med proteinshaken, og toppet med sukrin og kanel. Og det ble så digg! Nå gleder jeg meg til neste treningsøkt, bare fordi jeg vet jeg at ettertreningsmåltidet smaker helt herlig! Jeg brukte DETTE proteinpulveret med smak av sjokolade – som for øvrig smaker veldig godt!

Både treningstightsen og toppen jeg har på meg på bildene her er fra Better Bodies og kan kjøpes HER og HER. Veldig gode klær å trene i, med knallgod passform. I tillegg holder de seg veldig godt i vask, som for min del er veldig viktig når det kommer til treningsklær. Klær du trener i vaskes gjerne en god del oftere enn “vanlige klær”, og det er litt kjipt hvis trykket er borte etter en liten mnd. DET slipper du ihvertfall å bekymre deg for her! Treningshanskene kan skaffes HER.

Til slutt tenkte jeg å si hei til dere gjennom en liten videosnutt! Here goes……

 

Fokuser!

Motivasjon. Hva er det som driver deg til å legge ned den lille ekstra, gjerne avgjørende, innsatsen? Hva gir akkurat deg den motivasjonen du trenger? Når motivasjonen er fraværende, kan selv de enkleste gjøremål bli til de verste tiltak. Enten det er snakk om utdanning, menneskelige relasjoner, arbeidslivet, kostholdet ditt eller treningen din – er det uten tvil 100 % enklere å gjøre forbedringer eller endringer dersom motivasjonen er til stede. Er motivasjonen fraværende? Finn den, ikke vent på at den skal finne deg.

Et av flere viktige moment, er at en fokuserer og holder øynene på målet. Ikke la det du vil i øyeblikket, stå i veien for det du virkelig vil. Dersom målet ditt er å forbedre kostholdet ditt og bli en sunnere versjon av deg selv – fokuser! Selv om godtehylla på butikken er innmari fristende hver bidige handletur, er det opp til deg selv å avgjøre hva som frister mest – den kortvarige smaken av sjokolade, eller den langvarige gleden og mestringsfølelsen av en sunnere og friskere kropp? Gleden av det du virkelig vil, er ofte større enn gleden av det du vil i øyeblikket… Gleden av en sunn og frisk kropp, er større enn gleden du i øyeblikket får av junkfood. Gleden av en godt bestått eksamen, er større enn gleden du i øyeblikket får av å ligge på sofaen. Sett deg mål, delmål, fokuser – og hold motivasjonen vedlike.

Det som er så fantastisk gøy å tenke på, er at det nesten ikke finnes grenser for hva du kan oppnå – bare du vil det nok. Fikk dere for eksempel med dere Oslo Grand Prix i helgen? Der var det ihvertfall mye motivasjon å hente for min del, og jeg gleder meg til morgendagens beinøkt. Det er i seg selv en veldig god følelse å tenke på, at hvis jeg legger nok arbeid og innsats ned i det, og vil det nok – er det ingen ting som står i veien for at jeg også en dag kan befinne meg på den samme scenen – og med det VET jeg at beinøkta i morgen kommer til å bli knallgod. Let etter motivasjon, finn den – og bruk den for det den er verdt.

Motivasjon kan komme i mange former. Det kan handle om å fokusere på det du vil oppnå, den kan komme med en pakke i posten fylt med nye og freshe treningsklær, den kan komme gjennom headsettet som den nye låta du nettopp har oppdaget, en deilig fruktsalat som belønning etter ei god økt, en konkurranse du vil komme i form til, et delmål du har nådd – eller at selve målet ditt er nådd. Ta en dag om gangen. I dag er du faktisk en dag nærmere enn du var i går – tenk på det… :-)

Og sist men ikke minst – ha det gøy, og ros deg selv masse på veien mot målet ditt!!!! Går du på en smell er det heeelt okey, det gjør vi alle. Pick yourself up, and start again. Det er slik vi lærer. You can do it! …Du er flink:-)

Lørdagstrening og fullkornslasagne

Idag var det overkroppen som sto for tur. Jeg og Emil hadde planlagt ei økt i 10-tiden, men jammen ble den ikke 12 før vi kom oss avgårde. Jajajaja, det er jo tross alt helg! Økta ble god den, til tross for at vi fikk litt dårlig tid på oss. Emil kjørte eget opplegg satt opp av Eirik Sandvik, mens jeg kjørte et supert opplegg satt opp av selveste Linn C. Tovås – kjenner allerede stølheten komme snikende på i skuldre og rygg. YEA!

 

 

Dagens økt!

Chins 10 x kv, 6 x kv, 4 x kv

Skråbenk 8 x 15 kg, 6 x 17.5 kg, 6 x 17.5 kg, 6 x 17.5 kg + 12 x 10 kg

Facepulls 8 x 40 kg, 10 x 45 kg, 10 x 45 kg, 10 x 45 kg

Enarms roing 8 x 17.5 kg, 8 x 17.5 kg, 8 x 17.5 kg

Triceps press 12 x 15 kg, 12 x 15 kg, 10 x 15 kg

Etter trening ble det en god porsjon fullkornslasagne – og den ble så gooood!! Karbonadedeig, fullkorns lasagneplater, lett hvitost og hjemmelaget lasagnesaus. Sausen ble laget av en boks hakkede tomater, 2 fedd hvitløk, 1/2 rød chili, 2 ts sukrin, 1 tomat, salt og pepper. Personlig er jeg veldig glad i spicy mat, så denne versjonen skal absolutt lages flere ganger. Lasagneplatene er plater jeg har hatt liggende fra ganger jeg tidligere har kjøpt disse ferdigpakkene fra Toro med fullkorns tacolasagne.

…Det er virkelig ikke noe særlig til problem å spise sunt i helgene dere, det finnes jo SÅ mange NYDELIGE alternativer!

GOD HELG!

Living the x-life

Wow, snakk om rask levering. Mandag 16. april blir ønsket str. og farge sendt på mail til X-life, Tirsdag 17. april mottar jeg sendingsbekreftelse – og allerede onsdag 18. april har jeg pakken min i postkassen. Fantastisk!:-D

Jeg som skulle ha treningsfri fikk plutselig en fryktelig trang til å komme meg på trening – dette skjer egentlig hver gang jeg får nye treningsklær i posten;P Flere som kjenner til dette fenomenet eller??? Vell, jeg som har preket så fint om at en må ta vare på hviledagene sine – må vell fint vente til i morgen med å få brukt den nye treningstoppen.

Jeg valgte å bestille den i grå i str small, men finnes også i fargene hvit og sort. I tillegg er den kun tilgjengelig hos X-life ut april - så her er det faktisk bare snakk om dager før den er borte. Alt i alt en veldig god og behagelig topp, med løs passform – for ikke å snakke om det tøffe printet da. Ettersom den har litt lengde, knøt jeg den litt opp på siden. Rå var den!

SÅ – tipp, topp, tommel opp for min nye og freshe trenings-topp!;)

Den kan skaffes HER, eller ved å trykke på bildet.

Det matprosjektet jeg snakket om her inne for et par dager siden, tror jeg ikke vi tenker så mye mere på;P Det ble heeeelt okey, men ikke noe jeg føler jeg trenger å dele med resten av omverdenen….. ;) På den andre siden spiste jeg noe veeeldig godt til kveldsmat i går da – så godt at jeg måtte gjenta nytelsen i dag også. Veldig revolusjonerende, so here it goes;

Karbonader laget av 200 g karbonadedeig, salt, grillkrydder, 1 fedd hvitløk og en halv liten rød chili, sammen med et vita hjertego´ grovt rundstykke og frisk salat! Sammen med iskald pepsi max var dette rett og slett himmelen. Disse rundstykkene fra vita hjertego´ har, i tillegg til en veldig god smak, også veldig godt næringsinnhold. Hele 18 g proteiner per. 100 g. Og det er ikke verst!

Håper dere får en fin dag videre da folkens!

Dagens treningsøkt + liten filmsnutt

Hei! Ble tidlig trening på meg i dag, og jeg var ferdig med treningsøkta allerede kl 11:30. Dagens økt var ei økt på overkroppen, og gårdagens økt var underkropp. Godt å være ferdig tidlig på dagen for en gangs skyld, og jeg har brukt timene etter 12 til å forberede meg til heldagsperioden som plutselig kom veldig overraskende på;)

Dagens treningsøkt:

Chins 9 + 8 + 5 reps

Skråbenk 8 + 6 + 5 reps

Enarms roing 2 sett x 10 reps

Face pulls 2 sett x 8 reps + dropsett 15 reps

Flyes 10 + 9 + 10 reps


Slenger med en liten filmsnutt fra dagens treningsøkt!

Ha en fin dag videre :)