Diettmat – nydelig blomkålsuppe

Selv om en er på diett, finnes det fortsatt utrolig mange muligheter på matfronten. Det går selvfølgelig veldig mye i kylling, grønnsaker og ris – men noen ganger er det godt å legge litt ekstra innsats ned på kjøkkenet. Egentlig er det nesten ikke ekstra innsats en gang, for denne retten tok meg ca. 20 minutter totalt – og var i tillegg utrolig god!

Blomkålsuppe (1 pers.)

Du trenger:

150 g fersk blomkål

1/2 fedd hvitløk

1/4 rød chilli

purreløk

1/4 grønnsaksbuljong

20 g mager kesam

 

Dette gjør du:

1. Du starter med å vaske og rense blomkålen. Ha den deretter over i en kasserolle som du fyller med 2,5 dl vann

2. Finhakk 1/2 fedd hvitløk, 1/4 rød chilli og litt purreløk. Tilsett dette og 1/4 grønnsaksbuljong til kasserollen. Kok opp og la det koke videre i ca. 15 minutter.

3. Kjør deretter suppen i en kjøkkenmaskin/ stavmikser – til du får en bra konsistens på suppa.

4. Bland i ca. 20 g mager kesam. Kan eventuelt toppes med fersk oregano og finhakket paprika. Smak til med salt og pepper:)

Denne må dere prøve!! Det er en litt sterk variant ettersom jeg selv er veldig glad i sterk mat – så hvis du setter pris på litt mildere mat, er det bare å redusere mengden løk/pepper/chilli. Jeg spiser nesten aldri supper – lurer på hvorfor egentlig? Det er jo nydelig!!! Og ekstra godt til en vond hals i dag:)

BON APETIT

8 comments on “Diettmat – nydelig blomkålsuppe

 1. Kristine Mowmow on said:

  Mmmmm, tror jeg har lagd supper og gryter av alt mulig på diett!

  • Linni on said:

   Det blir nok litt eksperimentering fremover kan jeg tenke meg. Vurderer tomatsuppe ikveld faktisk;)

 2. Andrea on said:

  Nam :D denne vil jeg prøve!
  Tror du man kan gjøre det samme med brokkoli?

  • Linni on said:

   Ja det må du gjøre! Det kan du helt sikkert – MED bacon;) nomnomnom. Ser for meg det er bra med blanding av brokkoli og blomkål:-)

 3. Ailin - Mari on said:

  Åååh, nå tror jeg at jeg vet hva jeg skal ha til middag i morgeen! Hihi, takk for tipset linn! Gjerne kom med flere sånne flotte tips! :-) Sliter selv med å finne ut hva jeg skal ha til frokost og lunsj, så hadde vært knall om du kunne ha skrevet litt om det ogsåå! :-D Må få mitt eget kosthold på rett kjør igjen nå, eser jo ut som en hvaal her! Haha! :p

  • Linni on said:

   Det kan jeg gjøre vettu :) Må få høre hvordan det går hvis du tester ut blomkålsuppa da;)

 4. andrea on said:

  Haha, digg! Det skal jeg gjøre :-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.